Scandinavische Kookboeken uit Scandinavie

Share

Scandinavische Kookboeken uit Scandinavië

Scandinavische Kookboeken uit Scandinavië. De opening van Noma in Kopenhagen in 2004 en het feit dat dit restaurant een aantal keren tot beste in de wereld is uitgeroepen, heeft ervoor gezorgd dat de aandacht voor de Scandinavische keuken en de zogenaamde Nordic Cuisine enorm toegenomen. Natuurlijk is dit ook terug te vinden in de toegenomen hoeveelheid mooie en goede Scandinavische kookboeken die met grote regelmaat worden uitgegeven. Net als in de Nordic Cuisine vind je in de meeste Scandinavische kookboeken veel aandacht voor “eerlijke gerechten” gemaakt van producten die uit de Scandinavische landen afkomstig zijn. Gelukkig zijn veel van deze ingredienten die gebruikt worden in de recepten die in de Scandinavische kookboeken staan, de veel gevallen ook goed verkrijgbaar in Nederland. Alhoewel je voor sommige producten wat meer moeite moet doen. Op deze pagina vind je een overzicht van nieuwe Scandinavische kookboeken en een selectie van kookboeken uit Scandinavië die inmiddels tot de klassiekers uit de Nordic Cuisine gelden. Er zijn zowel Scandinavische kookboeken en boeken over eten en drinken uit Scandinavië in het Nederlands opgenomen als Engelse vertalingen.

Nieuwe Scandinavische Kookboeken Overzicht

Hieronder vind je een overzicht nieuwe Scandinavische kookboeken. Het meest recent verschenen kookboek met gerechten uit Scandinavië staat bovenaan de het overzicht.

Mikkel Karstad Gone Fishing Kookboek Scandinavische VisgrechtenGone Fishing

Verse vis uit de Scandinavische keuken

  • Soort kookboek: Scandinavische Visgrechten
  • Schrijver: Mikkel Karstad (Denemarken)
  • Origineel:
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Aerial Media
  • Verschenen: 4 oktober 2016
  • Omvang: 248 pagina's (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 29,95
  • Inhoud kookboek: Chef Mikkel Karstad neemt ons mee op een culinaire visreis in Scandinavië en verzamelde in dit boek meer dan tachtig heerlijke visrecepten. Alle gerechten zijn puur natuur en bevatten alleen duurzame vis-, schaal- en schelpdierensoorten. Vanaf zijn jeugd is Mikkel Karstad geïnspireerd door seafood. Hij ving zijn eerste vis tijdens een van de vele reizen langs de kusten van de indrukwekkende Scandinavische landen. In zijn tweede boek Gone Fishing staat één doel centraal: 'iedereen aan de vis'. Wederom gebaseerd op drie elementen: we proeven nieuwe gerechten als het heerlijk ruikt, smaakt én mooi gepresenteerd wordt. En daar is Gone Fishing uitermate voor geschikt. In 13 hoofdstukken beschrijft de auteur recepten van zoet- en zoutwater vissoorten en schelpdieren; met nauwkeurige beschrijvingen van ingrediënten, het schoon- en klaarmaken van de vis. En de recepten zijn zo eenvoudig dat iedereen ze kan bereiden. Maar Gone Fishing is meer! Het is zo mooi vormgegeven en gefotografeerd dat het de lezer verrukt achterlaat. Het enige dat het boek niet kan doen is... de geuren laten ruiken. Maar zelfs zonder dit zintuig loopt het water gegarandeerd in de mond.
  • ...Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

 

Kookboek Darra Goldstein Vuur en IJs Klassieke Scandinavische GerechtenVuur en ijs

Kookboek klassieke Scandinavische gerechten

  • Soort kookboek: algemeen kookboek met Scandinavische gerechten
  • Schrijfster: Darra Goldstein
  • Origineel: Fire and Ice (2015)
  • Nederlandse vertaling: Franssen-Seebregts
  • Uitgever: Fontaine Uitgevers
  • Verschenen: 1 september 2016
  • Omvang: 304 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 27,95
  • Inhoud kookboek: Het leven onder extreme omstandigheden tekende de traditionele Noordse keuken. Maar naast ingelegde vis, rendiervlees en paddenstoelen heeft de Noordse keuken ook een zonnige kant. Ingrediënten als dille, kardemom, vlierbloesem en vers geplukte bessen verlevendigen op de lange zomeravonden elk gerecht. In de koudere maanden staan goud gebakken gemberkoekjes en kleurige saffraanbroodjes op tafel en zijn de kaarsen aan. De moderne Noorderling omarmt het gure klimaat en viert het noorderlicht. In ‘Vuur en IJs’ komen de keukens van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken samen; de ei-rijke taarten uit Fins Karelië, de rendierstoof uit het Zweedse Lapland, rogge-biercrackers van het Noorse Ålesund en zoetzure rodekool met karwijzaad uit Denemarken. Een boek vol frisse zomerse en kruidige winterse smaken. Darra Goldstein is oprichter van het bekroonde culinaire tijdschrift Gastronomica en schreef en redigeerde al meer dan tien boeken. Ze is gespecialiseerd in de keukens van het verre noorden en was adviseur voor het Noorse ministerie voor Cultuur en de Europese Raad. Goldstein woont in Williamstown, Massachussets, waar ze werkt als universitair docent Russisch.
  • ...Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

 

Scandinavische Kookboeken Nordic Cuisine Simon BajadaDe nieuwe Nordic Cuisine

Recepten uit de Scandinavische keuken

  • Soort kookboek: algemeen kookboek Nordic Cuisine
  • Schrijver: Simon Bajada
  • Origineel: The New Nordic (2015)
  • Nederlandse vertaling: Jaromir Schneider
  • Uitgever: Carrera Culinair
  • Verschenen: januari 2016
  • Omvang: 264 pagina’s (met afbeeldingen)
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Prijs: € 20,00
  • Inhoud kookboek: De nieuwe Nordic Cuisine viert hedendaagse Scandinavische keuken door de nadruk te leggen op seizoensgebonden recepten voor thuis. Gerechten die stuk voor stuk de keuken van deze prachtige regio typeren. Met traditionele ingrediënten uit verschillende regio’s – van Zweden tot Finland en van Denemarken tot Noorwegen – om deze vervolgens te transformeren tot moderne, alledaagse recepten. De schrijver van De nieuwe Nordic Cuisine, Simon Bajada,is food stylist en chef en woont en werkt in de Zweedse hoofdstad Stockholm.
  • ...Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

 

Bijpassende Informatie

Reageren niet mogelijk