Christianshavn Kopenhagen Bezienswaardigheden

Christianshavn Kopenhagen

Christianshavn Kopenhagen is een wijk en haven die in 17e eeuw is gesticht door Koning Christian IV en is gelegen op noordelijke gedeelte van het eiland Amager. De wijk doet in veel opzichten denken aan het Amsterdam van de 17e eeuw. Met de bouw van Christianshavn werd begonnen in 1619. Christianshavn maakt deel uit van het stadsdeel Indre By van Kopenhagen. Dit gedeelte van de stad heeft eebveolking van zo’n  10.000 inwoners.
Bezienswaardigheden in Christianshavn Kopenhagen

Christianshavn Kopenhagen (Christiania)Christiania

De bekendste bezienswaardigheid van Christianshavn is waarschijnlijk Christiania (Deense naam: Fristaden Christiania). Vrijstad Christiania is een commune die al in 1970 werd gesticht door een aantal hippies in Kopenhagen en tot op de dag van vandaag is blijven bestaan. Het is een soort van enclave in Kopenhagen waar zo’n 500 mensen leven en werken. Er is een soort van zelfbestuur en softdrugs worden er oogluikend toegestaan. In de Christiania wonen veel kunstenaars en ambachtslieden die hier hun producten en werken verkopen.

Vor Frelsers Kirke

De Vor Frelsers Kirke (Nederlandse naam: Verlosserskerk) is een barokke Lutherse kerk die gebouwd werd tussen 1682 en 1695. De kerk is vooral bekend van de kurkentrekker-achtige torenspits en het bijzondere carillon.
Bijpassende Informatie