Vliegvelden in Scandinavië en de Baltische Staten

Vliegvelden Scandinavië. Veel van de Scandinavische landen zijn zeer groot. Daarnaast kan, zeker in de winter, het klimaat grote invloed hebben op de mogelijkheden om te reizen. Vliegen is daarom belangrijk. Op deze pagina vind je informatie over de vliegvelden in Scandinavië en de Baltische staten.


Vliegvelden in Scandinavië

De informatie over de vliegvelden in Scandinavië en de Baltische staten is op aparte pagina’s per land te vinden en ook op de kaarten met de luchthavens.
Vliegvelden in Denemarken

Denemarken heeft een aantal vliegvelden met internationale lijnvluchten waarvan Copenhagen Airport (Luchthaven Kopenhagen) veruit de grootste is. Daarnaast is Billund Airport bekend bij sommige bezoekers van Legoland.


Vliegvelden in Faeröer

De Faeröer eilanden hebben maar één vliegveld Vágar Airport (Vága Floghavn), gelegen op een eiland niet ver van de hoofdstad Tórshavn. Het is de enige internationale luchthaven. Er zijn geen rechtstreekse lijnvluchten op Nederland en België.


Vliegvelden in Scandinavie Helsinki AirportVliegvelden in Finland

Finland wordt door de ligging in het uiterste noorden van Europa vanuit Nederland en België over het algemeen per vliegtuig bezocht. Op deze pagina vind je vliegvelden Finland informatie. Het enige Finse vliegveld dat rechtstreekse vliegverbindingen vanuit Nederland en België heeft is trouwens Helsinki Vantaa Airport…lees verder >


Vliegvelden in IJsland

Het belangrijkste IJslandse vliegveld is Kevlavik International Airport dat niet ver van de hoofdstad Reykjavik is gesitueerd. Daarnaast heeft IJsland nog een aantal regionale vliegvelden.


Vliegvelden in Noorwegen

In Noorwegen is de luchtvaart erg belangrijk door de grote afstanden die je soms moet afleggen in het uitgestrekte land. Het is dus niet vreemd dat er een aantal internationale Noorse vliegvelden is met lijnvluchten op Amsterdam en soms op Eindhoven en Brussel. De grootste luchthaven in Noorwegen is Oslo Airport Gardemoen…vliegvelden in Noorwegen >


Vliegvelden in Zweden

Ook Zweden is een uitgestrekt land met een, vooral in de wintermaanden, weerbarstig klimaat. Daarom zijn vliegverbindingen in Zweden belangrijk. Stockhol-Arlanda Airport is het grootste vliegveld van het land. Maar ook op Goteborg Landvetter Airport kun je vliegen vanaf Amsterdam en Brussel. Daarnaast heeft het land nog een aantal regionale vliegvelden…vliegvelden in Zweden >


Vliegvelden in de Baltische Staten

 

Vliegvelden in Estland

Het grootste en belangrijkste internationale vliegveld van Estland met onder andere lijnvluchten op Schiphol en Brussel is Tallinn Airport. De tweede luchthaven van Estland is Tartu Airport met een aantal lijnvluchten met andere Baltische vliegvelden.